NEWSROOM

Increasor tecknar LOI gällande förvärv med kedja inom reparation av telefoner

Increasor Tech Invest AB (publ) tecknar LOI (Letter of intent) med en telefonreperatör, med avsikt att förvärva hela företaget. Kedjan finns belägen på flera orter i södra Sverige och strävar nu efter att ta upp jakten på det omtalade bolaget som köper, lagar och säljer begagnade telefoner.

Den 3:e mars kan Increasor officiellt gå ut med nyheten att bolaget har signerat en avsiktsförklaring (LOI) med en kedja inom reparation av kommunikationsutrustning beläget i flertal orter i södra Sverige. Tillträdet sker den 1:a juni 2022 och köpeskillingen är överenskommen på 3,75 MSEK.

Bolaget har påvisat en stabil grund då de gått med vinst i 5 år i rad och omsatte 2020 cirka 7 MSEK. Bolagets styrka är erfarna tekniker med flera års erfarenhet, snabb service och reservdelar till ett bra pris.

Andreas Trouin, VD Increasor kommenterar:
“Ni vet den startup som redan köper in, lagar och säljer begagnade telefoner? Startupen som bara för några veckor sedan tog in 1,2 miljarder i riskkapital och omsatte 1 miljard 2020 (jämför 300 MSEK 2019). Att återanvända och genom att laga sina telefoner ökar livstiden, vilket är väldigt bra för miljön, plånboken och är äntligen en trend. Bland annat med det här förvärvet vill vi ta upp jakten på det företaget som idag bara är digitalt verksamma. Förvärvet står på en bra grund och har fysiska butiker, där den befintliga servicen finns i flera orter i Sverige. Idag lagar man telefoner där vanligaste är skärmbyte, vilket vi alla någon gång gjort. Increasor tror på hybriden, att erbjuda fysiska butiker för att laga och sälja sina telefoner men addera till det digitala. Vi får förvärvet att växa genom digital kompetens, i det här fallet är det enkelt att ta rygg på någon som redan visat vägen.”

Avsiktsförklaringen sträcker sig fram till 31:a mars och under den tiden ska Increasor ha genomfört en genomlysning. Under denna period förbinder sig även bolaget från att inte direkt eller indirekt förhandla med någon annan part än parterna inkluderade i detta avtal.

Social Share :